perjantai 14. marraskuuta 2014

Ravintola Tornin uudistunut maukas kasvismenu



Kirjoittanut: Tornin vierasbloggaaja

Marraskuu koitti jälleen hyisen pimeänä eikä aurinkoa ole kovin montaa kertaa lyijynharmaiden pilvien raosta näkynyt. Silloin jos joskus tarvitaan pientä arjen luksusta! Niinpä kun meille mieheni kanssa tarjottiin mahdollisuutta tulla yöpymään varmasti kaikkien tuntemassa Helsingin maamerkissä, Hotelli Tornissa, ja maistelemaan heidän uudistunutta kasvismenuaan, otimme tarjouksen enemmän kuin ilomielin vastaan.

Hassua kyllä, emme olleet kumpikaan koskaan käyneet sisällä Hotelli Tornissa, vaikka sen ohi on tullut talsittua lukemattomia kertoja. Myöskin Ravintola Torni oli meille uusi tuttavuus, joten emme tienneet yhtään mitä odottaa, kun astuimme sisään pehmeästi valaistuun ravintolasaliin. Valikoimme itsellemme loossin ja istuuduimme odottamaan mitä tuleman pitää. 

Meille tarjoiltiin alkuun ruokajuomat ja pöytään katettiin vino pino ruokailuvälineitä. Herkullinen ruuan tuoksu leijaili ilmassa ja pian eteemme kannettiinkin ystävällisen tarjoilijan toimesta mielenkiintoisen näköinen alkupala. Tillinäkkileipää, sieniä ja pikkelöityjä kasviksia. Vaikka olenkin kasvissyöjä, en ole mikään suuren suuri sienien ystävä, mutta päätin että tällä kertaa kokeilen kaikkea ennakkoluulottomasti ja pistelin leipäsen poskeeni. Ja ai että. Olihan se ihan älyttömän maukasta! 


 

Emme ehtineet kovin montaa minuuttia seuraavaa ruokalajia odotella, kun eteemme jo kannettiinkin höyryävä lautasellinen kermaisen näköistä keittoa. Halloweenin kunniaksi keitto oli tehty kurpitsasta ja se oli oikeasti ihan taivaallista. Keiton kylkeen pistelimme poskeemme lähileipomon ruislimppua ja suomalaiseen tapaan unohdimme tyystin keskustella keskenämme keskittyessämme tajunnanräjäyttävän keiton särpimiseen. 



Mahat alkoivat jo tässä vaiheessa olla molemmilla suhteellisen täydet ja laskettelimmekin niitä hetken ruokajuomia nautiskellen ja pääruokaa vartoessamme. Arvuuttelimme mitähän olisi luvassa ja salaa toivon saavamme risottoa, sillä se on sellainen ruokalaji, jota ei tule kotosalla koskaan valmistettua. Ja kuinkas ollakkaan, syksyinen kasvisrisotto sienillä ja juureslastuilla höystettynä purjehti eteeni. En taatusti yhtään liioittele sanoessani, että tämä oli parasta risottoa, jota olen koskaan syönyt. Oikein harmitti, kun maha oli niin piukeana, että jouduin jättämään pienen nokareen syömättä. Ja ei, ne sienetkään ei yhtään haitanneet vaan itseasiassa suureksi yllätyksekseni sopivat settiin kuin nenä päähän. 

Vieläkin kihoaa vesi kielelle kuvia katsellessani ja muistellessani risoton kermaisen pehmeää makua. 



Näiden ruokien jälkeen olimme pötsiemme kanssa ihan räjähtämispisteessä, joten vähän kauhulla odotimme olisiko jälkiruoka kuinka tuhti setti. Sellainen nimittäin ei olisi enää mitenkään voinut meidän pallomahoihin upota. Huh. Onneksi kokkikin luonnollisesti tiesi, että näin ruokaisien alku- ja pääruokien jälkeen on fiksua tarjoilla jälkiruuaksi jotain hyvin kevyttä. Soijakermasta tehtyä moussea, tuoreita marjoja ja kuppi vihreää teetä - juuri sopiva jälkiruoka tälle menulle!



Kiitos Ravintola Torni, että tarjoilitte pyynnöstä ruokamme täysin vegaanisena ilman eläinperäisiä tuotteita. Meille jäi illasta ravintolassa pelkästään positiiviset fiilikset ja tulemme ihan taatusti toistekin! Ja silloin tiedän minkä annoksen ruokalistasta valitsen - taivaallisen kasvisrisoton.

Rimma
Fiilistelijän pilvilinnoja
Tornin vierasbloggaaja
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti