Keskikesän juhla kolkuttelee ja hyvät vinkit ovat tarpeen.
Nykäisin kesäpihamme baarimestaria Danielia hihasta. Mikä tänä kesänä on hitti ja
mikä huti, entä mitä konkari suosittelee?
Tänä kesänä pinnalla ovat aidot maut ja tuoreet raaka-aineet:
itse kasvatetut yrtit, tuoreet hedelmät ja puhtaat maut. Hyödynnä takapihan
raparperit, omenat ja marjat. Poimi puutarhasta yrtit ja ota irti niistä saadut
aromit ja vitamiinit. Myös viime kesän marjat pakkasesta on aika käyttää
viimeistään nyt.
Lämpöä joudutaan vielä odottelemaan, mutta se ei kesäjuomia
pidättele. Nämä helpot juomat syntyvät vaivattomasti grilliherkkujen ohella ja
maistuvat myös laiturin nokassa.
Passion Daiquiri on
rosmariinilla höystetty, yrttinen ja raikas kesäjuoma. Sopii niin juhliin kuin kesäiltoihin.
Valmistusaika: 5
minuuttia
- rosmariinia
- 2 cl limemehua
- 4 cl tummaa rommia, mikä tahansa käy
- sokerisiirappia
- ½ passionhedelmä
Laita lasin pohjalle tuorepuristettu lime ja rosmariini.
Lisää rommi ja loraus sokerisiirappia. Kaavi joukkoon puolikas passionhedelmä. Lopuksi
oman maun mukaan rosmariinia antamaan makua. Murskaa hieman, jotta rosmariini
aukeaa. Ja sitten blenderillä sekaisin.
Vinkki: Tuorepuristettu lime sopii kesällä moneen juomaan
tai vaikka ruokaan. Tee valmiiksi lasipulloon ja säilytä jääkaapissa.
Aperol Spritz on oiva
janon sammuttaja. Juoma kehitettiin alun perin 1950-luvulla Venetsiassa ja on edelleen
varsinkin Veneton alueella kovassa suosiossa. Jos ulkomaat eivät ole tänä
vuonna listalla, suuntaa Tornin pihalle. Täällä huokuu Välimeren henki ja
maistuvat Välimeren drinkit. Aperol Spritz sopii niin terassijuomaksi,
piknikille kuin mökille. Yksinkertaiset aineet eikä montaa välinettäkään tarvita.
Valmistusaika: 3 minuuttia
- appelsiinin siivuja
- 4 cl Aperolia
- kuohuviiniä tai shampanjaa
- vichyä/ soodaa
- jääpaloja
Lorauta likööri lasin pohjalle. Esimerkiksi iso viinilasi
sopii tähän erittäin hyvin. Aperolin voit hyvin korvata myös esimerkiksi
Camparilla, joskin maku on tällöin hieman voimakkaampi. Lisää pari siivua
appelsiinia ja hurauta jäät joukkoon. Lopuksi oman maun mukaan kuohuviiniä ja loput
voit jatkaa soodalla. Koristele vielä appelsiinilla.
Basilica con
Frambuesa huokuu makeutta ja kesää. Sopii hyvin makeista juomista
pitäville.
Valmistusaika: 3
minuuttia
- pari sitrushedelmää
- 6 cl Martini Biancoa
- noin 10 kpl Basilikan lehtiä
- 2 cl persikkalikööriä
- Ginger ale
- sooda tai kivennäisvesi
Laita lasin pohjalle pari sitrushedelmää ja vadelmapyrettä
reilu loraus. Mikäli vadelmapyrettä ei löydy, voit käyttää myös tuoreita
vadelmia. Lisää Martini Bianco, halutessaan voi lisätä myös enemmän tai käyttää
persikkalikööriä antamaan makeutta. Lisää basilikan lehdet. Murskaa ainekset
lusikalla, murskaimella tai vaikka kaulimella. Lisää jäät joukkoon. Päälle ginger
alea ja soodaa maun mukaan. Mitä vähemmän soodaa, sitä makeampi lopputulos.
Danielin vinkki on yrttien rohkeampi käyttö. Esimerkiksi rosmariini
sopii moneen: hyvä pari niin sitrushedelmien kuin esimerkiksi rommin kanssa. Kesällä
valmistuu helppo rommijuoma: rommia, sitruunaa ja rosmariinia. Hieman vaikka
sokerisiirappien tuomaan makeutta.
Myös terveellinen inkivääri on loistava maustaja kesäjuomiin. Daniel suosittelee kokeilemaan inkiväärimojitoa, joka syntyy sekoittamalla rommia, minttua, inkivääriä, limeä, sokeria ja soodaa.
Lisää vinkkejä voi kysellä Tornin kesäpihalta. Tai jakaa
omat hyväksi havaitut kesäjuomat meille. Kesäpihamme
palvelee aurinkoisella säällä: Ma - To 16 - 24, Pe 16 - 01, La 14 - 01.
Herkullista juhannusta!
Hanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti