torstai 18. kesäkuuta 2015

Tuunaa helpot kesäjuomat



Keskikesän juhla kolkuttelee ja hyvät vinkit ovat tarpeen. Nykäisin kesäpihamme baarimestaria Danielia hihasta. Mikä tänä kesänä on hitti ja mikä huti, entä mitä konkari suosittelee?


Tänä kesänä pinnalla ovat aidot maut ja tuoreet raaka-aineet: itse kasvatetut yrtit, tuoreet hedelmät ja puhtaat maut. Hyödynnä takapihan raparperit, omenat ja marjat. Poimi puutarhasta yrtit ja ota irti niistä saadut aromit ja vitamiinit. Myös viime kesän marjat pakkasesta on aika käyttää viimeistään nyt. 

Lämpöä joudutaan vielä odottelemaan, mutta se ei kesäjuomia pidättele. Nämä helpot juomat syntyvät vaivattomasti grilliherkkujen ohella ja maistuvat myös laiturin nokassa.                                                                                                                                                                                                                                      
Passion Daiquiri on rosmariinilla höystetty, yrttinen ja raikas kesäjuoma. Sopii niin juhliin kuin kesäiltoihin.

Valmistusaika: 5 minuuttia
-  rosmariinia
- 2 cl limemehua
- 4 cl tummaa rommia, mikä tahansa käy
- sokerisiirappia
- ½ passionhedelmä


Laita lasin pohjalle tuorepuristettu lime ja rosmariini. Lisää rommi ja loraus sokerisiirappia. Kaavi joukkoon puolikas passionhedelmä. Lopuksi oman maun mukaan rosmariinia antamaan makua. Murskaa hieman, jotta rosmariini aukeaa. Ja sitten blenderillä sekaisin.


Vinkki: Tuorepuristettu lime sopii kesällä moneen juomaan tai vaikka ruokaan. Tee valmiiksi lasipulloon ja säilytä jääkaapissa. 


Aperol Spritz on oiva janon sammuttaja. Juoma kehitettiin alun perin 1950-luvulla Venetsiassa ja on edelleen varsinkin Veneton alueella kovassa suosiossa. Jos ulkomaat eivät ole tänä vuonna listalla, suuntaa Tornin pihalle. Täällä huokuu Välimeren henki ja maistuvat Välimeren drinkit. Aperol Spritz sopii niin terassijuomaksi, piknikille kuin mökille. Yksinkertaiset aineet eikä montaa välinettäkään tarvita. 

Valmistusaika: 3 minuuttia

- appelsiinin siivuja
- 4 cl Aperolia
- kuohuviiniä tai shampanjaa
- vichyä/ soodaa
- jääpaloja
 
Lorauta likööri lasin pohjalle. Esimerkiksi iso viinilasi sopii tähän erittäin hyvin. Aperolin voit hyvin korvata myös esimerkiksi Camparilla, joskin maku on tällöin hieman voimakkaampi. Lisää pari siivua appelsiinia ja hurauta jäät joukkoon. Lopuksi oman maun mukaan kuohuviiniä ja loput voit jatkaa soodalla. Koristele vielä appelsiinilla.



Basilica con Frambuesa huokuu makeutta ja kesää. Sopii hyvin makeista juomista pitäville.  

Valmistusaika: 3 minuuttia
- pari sitrushedelmää
- 6 cl Martini Biancoa
- noin 10 kpl Basilikan lehtiä
- 2 cl persikkalikööriä
- Ginger ale
- sooda tai kivennäisvesi



Laita lasin pohjalle pari sitrushedelmää ja vadelmapyrettä reilu loraus. Mikäli vadelmapyrettä ei löydy, voit käyttää myös tuoreita vadelmia. Lisää Martini Bianco, halutessaan voi lisätä myös enemmän tai käyttää persikkalikööriä antamaan makeutta. Lisää basilikan lehdet. Murskaa ainekset lusikalla, murskaimella tai vaikka kaulimella. Lisää jäät joukkoon. Päälle ginger alea ja soodaa maun mukaan. Mitä vähemmän soodaa, sitä makeampi lopputulos. 




Danielin vinkki on yrttien rohkeampi käyttö. Esimerkiksi rosmariini sopii moneen: hyvä pari niin sitrushedelmien kuin esimerkiksi rommin kanssa. Kesällä valmistuu helppo rommijuoma: rommia, sitruunaa ja rosmariinia. Hieman vaikka sokerisiirappien tuomaan makeutta. 

 

Myös terveellinen inkivääri on loistava maustaja kesäjuomiin. Daniel suosittelee kokeilemaan inkiväärimojitoa, joka syntyy sekoittamalla rommia, minttua, inkivääriä, limeä, sokeria ja soodaa.

Lisää vinkkejä voi kysellä Tornin kesäpihalta. Tai jakaa omat hyväksi havaitut kesäjuomat meille. Kesäpihamme palvelee aurinkoisella säällä: Ma - To 16 - 24, Pe 16 - 01, La 14 - 01.

Herkullista juhannusta!
Hanna



 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti